STEUNZOLEN ORTHOMONTE TIELT

Steunzolen zijn een effectieve manier om voet- en beenpijn te verlichten en de algehele voetgezondheid te verbeteren. Het is belangrijk om de juiste steunzolen te dragen, die perfect passen bij de individuele voetvorm en voetproblemen. 

Voorwaarden Gedeeltelijke terugbetaling.

Er zijn 2 voorwaarden om te kunnen genieten van een gedeeltelijke terugbetaling van steunzolen. Enerzijds moeten steunzolen op maat gemaakt worden en anderzijds moet het voorgeschreven worden door een gespecialiseerde arts. Alle artsen die gespecialiseerd zijn in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie/traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie kunnen je van een voorschrift voorzien.

1. MAATNAME

De maatname voor steunzolen gebeurt bij ons met een 3D-scanner, deze maakt gebruik van geavanceerde technologie om een nauwkeurig beeld van de voet te maken. De scanner meet de voet in detail, inclusief de vorm, lengte en breedte van de voet, evenals de drukpunten. Deze informatie wordt gebruikt om aangepaste steunzolen te maken die perfect passen bij de individuele voetvorm en de specifieke voetproblemen.


Het gebruik van een 3D-scanner biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele maatname voor steunzolen. In de eerste plaats is het proces veel sneller en eenvoudiger. Bovendien is de nauwkeurigheid van de metingen veel hoger, waardoor de steunzolen beter passen en meer comfort bieden. Dit vermindert de kans op pijn en ongemak bij het dragen van de steunzolen.


Een ander voordeel van 3D-scantechnologie is dat de gescande informatie kan worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Dit betekent dat patiënten die al aangepaste steunzolen dragen, hun voeten niet meer hoeven te laten meten voor nieuwe steunzolen. De opgeslagen informatie kan worden gebruikt om nieuwe steunzolen te maken wanneer dat nodig is.


Vrijblijvend bieden wij ook een ganganalyse aan. Hiermee kunnen we met zoveel mogelijk gegevens aan de slag om uw steunzolen op maat te maken.

STEUNZOLEN ORTHOMONTE TIELT  3D
TIELT STEUNZOLEN GANGANALYSE ORTHOMONTE

2. DIGITAAL UITEKENEN EN UITFREZEN.

STEUNZOLEN TIELT GANGANALYSE
TIELT STEUNZOLEN GANGANALYSE ORTHOMONTE

Na de maatname wordt met behulp van een 3D-programma een digitaal model van de voeten wordt gemaakt. Dit model wordt vervolgens gebruikt om de steunzolen te ontwerpen met behulp van speciale 3D-software.


De ontworpen steunzolen worden vervolgens gefreesd uit een blok materiaal, zoals EVA of schuimrubber. Het frezen gebeurt met een computergestuurde machine die het ontwerp tot in detail kan volgen. Dit zorgt ervoor dat de steunzolen een nauwkeurige pasvorm hebben en precies passen bij de vorm van de voeten van de patiënt.

TIELT STEUNZOLEN MAATWERK ORTHOMONTE

3. Aflevering

Bij de aflevering wordt alles nog eens naukeurig gecontrolleerd zodat alles goed zit en aangepast is aan de schoen.

4. Tips na aflevering


Allereerst is het belangrijk om het dragen van uw steunzolen op te bouwen.  Het lichaam moet wennen aan de correcties van de zool. Bij  te grote ongemakken mag u altijd terug contact opnemen met ons, aanpassing aan de zolen is altijd mogelijk en gratis binnen de eerste 2 maanden na aankoop. 


Het belangrijk om uw steunzolen regelmatig te reinigen om ze schoon en hygiënisch te houden. Gebruik hiervoor een milde zeep en warm water en laat de steunzolen volledig drogen voordat u ze weer in uw schoenen plaatst.


Ten tweede is het belangrijk om de steunzolen niet bloot te stellen aan extreme hitte of koude temperaturen. Houd uw steunzolen uit de buurt van verwarmingsbronnen en plaats ze niet in de vriezer. Extreme temperaturen kunnen de vorm en werking van de steunzolen veranderen, waardoor ze minder effectief worden.
TIELT STEUNZOLEN MAATWERK AFSPRAAK ORTHOMONTE ORTHOPEDIE