TIELT STEUNKOUSEN ORTHOMONTE MAATWERK

Steunkousen of Medische compressikousen

Steunkousen en medische compressiekousen zijn beide ontworpen om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren en zwelling te verminderen. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten kousen.


Steunkousen zijn ontworpen om de bloedsomloop te verbeteren en lichte druk uit te oefenen op de benen. Deze kousen worden vaak gedragen door mensen die veel tijd staan of zitten, zoals kantoorpersoneel en reizigers. Steunkousen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, en kunnen helpen om vermoeide en pijnlijke benen te voorkomen.


Medische compressiekousen, aan de andere kant, zijn speciaal ontworpen om te worden gedragen door mensen met aandoeningen die de bloedsomloop beïnvloeden, zoals spataderen, oedeem en veneuze insufficiëntie. Deze kousen bieden aanzienlijk meer compressie dan steunkousen en kunnen worden voorgeschreven door een arts als onderdeel van een behandelplan. Medische compressiekousen zijn verkrijgbaar in verschillende compressieniveaus en stijlen, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de individuele behoeften van de patiënt.


Het is belangrijk op te merken dat medische compressiekousen niet hetzelfde zijn als sportcompressiekousen, die vaak worden gebruikt door atleten om prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Sportcompressiekousen bieden over het algemeen minder compressie dan medische compressiekousen en zijn niet ontworpen om specifieke medische aandoeningen te behandelen.


Als u overweegt om steunkousen of medische compressiekousen te dragen, is het belangrijk om te overleggen met uw arts of een medisch specialist om te bepalen welk type kous het beste voor u is. Veel kousen zijn discreet ontworpen en kunnen gemakkelijk onder kleding worden gedragen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het uiterlijk van de kousen. Met de juiste kousen kunt u uw beengezondheid verbeteren en genieten van meer comfort tijdens uw dagelijkse activiteiten.


Hiervoor kan u in alle discretie bij ons een afspraak maken.


ARMKOUSEN COMPRESSIE TIELT MAATWERK ORTHOMONTE
STEUNKOUSEN MAATWERK ORTHOMONTE
TIELT MAATWERK STEUNKOUSEN
STEUNZOLEN TIELT AFSPRAAK MAATWERK